Terug naar overzicht

Op 't Loev: huur- en koopwoningen

Woudrichem

Aantal woningen: 53 huurwoningen en 47 koopwoningen

Over dit project

Bouwen aan een nieuwe horizon
Het terrein waarop we wensen te bouwen is het voormalige terrein van Fort Bouw in Woudrichem. Sinds dit bedrijf verdween zijn er tal van nieuwe plannen bedacht voor het gebied. Ze liepen alleen allemaal op niets uit. Behalve dit plan. Voordat er daadwerkelijk aan 100 nieuwe woningen gebouwd kan worden, is er een voorwaarde dat het bestemmingsplan onherroepelijk is.


Voor elk wat woons
Op ’t Loev gaat voor elk wat woons bieden. We geloven namelijk in gemengde wijken die een fijn thuis zijn voor allerlei mensen. Zodoende komen er Op ‘t Loev 100 nieuwbouwwoningen in tal van uitvoeringen: 14 kadewoningen, 26 haven- en 7 torenappartementen, 21 vrijesectorhuurwoningen en 32 sociale huurwoningen. Zodra het bestemmingsplan gewijzigd is zullen alle tijdelijke loodsen die nu in het gebied staan verdwijnen. Hierdoor komt zo’n 3,5 hectare vrij voor een moderne, nieuwe woonwijk Op ’t Loev. Fris, open en tegelijkertijd stoer en industrieel. De geschiedenis van dit deel van Woudrichem blijft dus voelbaar.

Eén met de natuur
Door zijn inrichting moet Op ’t Loev straks – van haar oevers tot de poldervelden – naadloos overlopen in het rivierenlandschap. Om hiervoor te zorgen werken we nauw samen met landschapsarchitecten en de provincie. We gaan fors investeren in de beplanting en speciale voorzieningen die ervoor zorgen dat allerlei dieren zich in dit gebied weer thuis gaan voelen. Van de oeverzwaluw tot de hermelijn.

Samen bouwen aan een droom
Op ’t Loev wordt onder andere ontwikkeld door: vastgoedontwikkelaar Bouwlinie en Tankens Projectontwikkeling, Lengkeek Architechten en landschapsbureau Aura in samenwerking met de provincie Noord-Brabant en de gemeente Altena.

Hoe ziet de procedure rondom het bestemmingsplan eruit?
Omdat er, medio maart 2019, beroep is ingesteld tegen de vaststelling van het bestemmingsplan kunnen wij helaas voorlopig niet verder. Dat betekent dat de planning sowieso vertraging oploopt. Hoelang precies is moeilijk in te schatten. Het is nu eerst wachten op de uitspraak van de Raad van State. De totale vertraging kan zeker 7 maanden tot 1 jaar duren. 

Meer weten?
Kijk eens op www.optloev.nl. Heeft u nog vragen? Kijk dan eens op www.optloev.nl/#veelgesteldevragen. De kans is groot dat u het antwoord dan zo heeft gevonden. Als eerste op de hoogte blijven van deze ontwikkelingen? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief Op ’t Loev.  

Om in aanmerking te komen voor een huurwoning moet u ingeschreven staan bij Woongaard: www.woongaard.com. Het is slim om dit nu al te doen.

 


Kenmerken

Meer informatie over deze ontwikkeling kunt u krijgen bij Martin Trower, projectontwikkelaar van Bouwlinie. Hij is bereikbaar op telefoonnummer 088 - 520 4000.


Algemeen

 • Plaats Woudrichem

Kenmerken

 • Aantal woningen 53 huurwoningen en 47 koopwoningen
 • Doelgroep Starters, gezinnen, senioren

Planning

 • Start bouw nog onbekend
 • Start van verkoop nog onbekend
 • Status in voorbereiding
 • Planning kijk voor meer informatie op Optloev.nl
 • Partijen

 • Aannemer Tankens
 • Architect LENGKEEK architecten en ingenieurs bv
 • Projectontwikkelaar Bouwlinie
 • Locatie op kaart

   
  Annuleren

  Waarmee kunnen wij je helpen?

  Begin hier met zoeken!

  Geen resultaten gevonden